West-Logisztik Kft.

Cikkek

Ipari gáz előállítás

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

A kedvezményezett neve: West Logisztik Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Ipari gáz előállítása a West Logisztik Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 24 115 000 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. június 05.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02485

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja az ipari gáz gyártásának megkezdése, amelyhez a Bauer VE PE 700 berendezés beszerzése valósult meg. A gép a mai minőségügyi és technológiai követelményeknek kiválóan megfelel. Működése során a kívánt ipari gázok kimagasló minőségben, a DIN EN 120211 szabvány előírásainak megfelelően, a felesleges víztől, és egyéb káros anyagoktól mentesen kerülnek a palackokba.

A töltés minőségének biztosítása érdekében a készülék folyamatosan ellenőrzi a folyamatokat, teszteket és nyomáspróbákat, valamint nagyfokú szűrést végez. Az előállított ipari gázok a korszerű technológiának köszönhetően mind a töltést végző szakembereink, mind a felhasználók számára nagyfokú munkavédelmet és személyes biztonságot nyújtanak. A Bauer által gyártott berendezés egyaránt alkalmas kis és nagyméretű töltésre, így a mennyiség az 1 litertől a 100 literig történő tartományba eshet. A gép teljesítménye egyedülállóan magas összehasonlítva más gépekkel, elérhető vele 700L/perc töltési sebesség is. A töltési nyomás emellett 420Bar körül alakul. A gyártási folyamat során a levegő egy korszerű és több fázisú komplex szűrő rendszeren keresztül kerül megszűrésre a kültérből, amely grafikus vezérlőpanel segítségével irányítható és ellenőrizhető a töltés teljes fázisában. A patronok élettartama lényegesen magasabb, mint más berendezések esetében: a saját tesztelő és tisztító rendszernek köszönhetően minimum 45-50 munkaóra.

 

 1ginop 2 1 8 17 2017 01468 c fekvo nyomdai

 

 

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Adaptív technológiai innováció

A kedvezményezett neve: West Logisztik Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Adaptív technológiai innováció a West Logisztik Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 14 820 000Ft
A támogatás mértéke: 38 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 16.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01468
A projekt tartalmának bemutatása:
A támogatást felhasználva a Bauer B-cool hűtő és tároló rendszert kívánjuk beszerezni, amely a (már rendelkezésünkre álló) Bauer VE PE 700 gépet kiegészítő berendezésként funkcionál.
A termelési folyamat során a Bauer VE PE 700 berendezés a légkörből elszívott levegőt egy komplex szűrőrendszeren szűri át, nagynyomású kompresszorral dolgozza fel, és minőségi romlás nélkül sűríti össze (a felhasználó igényei szerint) különböző Bar értékekre. A gép Nitrox rendszer alapján működik, így minimálisra csökkenthető a palackokban összegyűlő nedvesség, és ezzel elkerülhető a rozsdásodás, gombásodás, az előállított levegő minősége jobb lesz. A projektbeli adaptív innováció révén az eddig használt rendszer kiegészül a Bauer B-Cool berendezéssel és az üzemeltetéséhez szükséges egyéb részegységekkel.
Az eddig ismertetett termelési eljárást jelentős mértékben javítani tudja az új Bauer B-cool berendezés és a rendszert alkotó részegységek használata, amely a hűtési mechanizmusával innovatív megoldást jelent a forrósodás ellen.

A palackok normál módon történő töltése során az előállított levegő a nyomás miatt felforrósodik, és két negatív tényezőt hoz magával.
Egyrészt a palackokba a levegő forró állapotban kerül, és a jelenlegi rendszer nem képes teljes mértékben ennek a tüdőre gyakorolt káros hatásainak a kivédésére. A minden szempontból megfelelő és egészséges lélegezhető levegőnek hűtött állapotban kellene a palackokba jutnia.
Másrészt a forró levegő miatt a palackok kitágulnak, és várakozási időt kell számítani a hűtés idejére. A palackok így csak 60-70%-ban tölthetőek fel, és a hűtést követően egészíthető ki a töltöttségük 99%-ra.
A Bauer B-cool rendszer innovációt jelen a palackok töltésénél. A rendszer a folyamatos cirkulálásra épül, és ennek köszönhetően a levegőt hűtött állapotban juttatja a palackokba. A palackok így nem tágulnak, nem kell a lehűlésükre várni, és azonnal 99%-os pontossággal megtölthetőek, ami a termelékenységet nagymértékben fokozza. A korábbi rendszerben a hűtési idő miatt a rendszert le kellett állítani, és újbóli beindítása, újrajáratása dupla mennyiségű áram felvételével járt. A B-Cool rendszer egységes, folyamatos töltést végez, így nem kell számolni a hűtés miatt kieső időszakkal és extra áramfelhasználással. A kieső időszakban a termelés eddig leállt, nem tudott folyamatosan haladni, ami szintén kevesebb előállított terméket és alacsonyabb termelékenységet eredményezett. A termelékenység javulása költségmegtakarítást is eredményez a kisebb áramfelhasználásnak és a gyorsabb termelési folyamatnak köszönhetően.

 

 

2ginop 1 2 2 16 2017 00029 c fekvo nyomdai

 


infoblokk kedv final felso cmyk ERFALégtechnikai beruházás

A kedvezményezett neve: West Logisztik Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe:Légtechnikai beruházás a West Logisztik Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 39 800 000 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. február 26.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00029
A projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés célja a légzési levegő előállítására alkalmas Bauer VE PE 850 kompresszor beszerzése.

A sűrített levegő előállítása során a Bauer VE PE 850 berendezés a légkörből elszívott levegőt egy komplex szűrőrendszeren szűri át, nagynyomású kompresszorral dolgozza fel, és így minőségi romlás nélkül sűríti össze 225, 330 vagy 420 bar-ra. A levegő nyomása (bar) a felhasználási területtől függően változtatható, magasabb nyomás esetén több levegő kerül ugyanakkora méretű palackba. Az előállítási folyamat során csak a légköri levegő kerül felhasználásra, melyet a berendezés villanyáram által működtetett szűrőrendszere dolgoz fel. A berendezés grafikus vezérlőpanel segítségével irányítható és ellenőrizhető a folyamat teljes fázisában.
A Nitrox rendszer segítségével minimálisra csökkenthető a palackokban összegyűlő nedvesség, amely rozsdásodást, gombásodást okozhat, így javul a belélegzett levegő minősége. A légzési levegő felhasználható búvárpalackokban, légzőpalackokban, életmentő felszerelésekben. Az előállított termék a légzési nagynyomású sűrített levegő lesz, különböző típusokban és mennyiségekben. A készülék feltöltés után folyamatosan vizsgálja a palackokat, levegőtisztasági teszteket és nyomáspróbákat végez, a tüdőre káros és egyéb rozsdás jellegű anyagokat eltávolítja. A korszerű technológiának köszönhetően a felhasználók munkavédelme, személyes biztonsága teljes mértékben biztosított. A palackok külsőleg is ellenőrzésre kerülnek, így kiszűrhetőek a külső fizikai károsodások is. A Nitrox rendszer egy olyan egyedi eljárás, amely alkalmas sűrített légzési levegő előállítására, tárolására és tesztelésére is. Biztonságtechnikai szempontból egyedülálló, alkalmas a balesetek megelőzésére és a tüdőroncsolások elkerülésére. Szakszerű eljárással dolgozik, amely megfelel a követendő szakmai előírásoknak. 1 – 100 liter méretű palackok megtöltésére egyaránt alkalmas, az átlagos töltési mennyiség 50l. A töltési sebessége 200-850 l/perc, átlagosan 400 l/perc, amellyel napi folyamatos 4-5 órás kihasználtsággal képes működni.

 

szechenyi2020